6 Şubat 2017 Pazartesi

Felsefe dersi 2.dönem başı 2016-2017 zümre öğretmenleri toplantı tutanağı kararları yeni çalışma

SALBAŞ ANADOLU LİSESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI II. DÖNEM FELSEFE
GRUBU DERSLERİ ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI
Zümre No : 2
Tarih saat : 07.02.2017
Dersin Adı : Felsefe Grubu Dersi
Toplantı Yeri : Müd.yrd. odası
Zümre Öğretmeni :Ziya Özcan(fel .Gr. Öğ.), Bilal Kara Md. Yard.
Salbaş Anadolu Lisesi. II. Dönem zümre toplantısına 07.02.2017 Salı günü saat 14:00’da zümre öğretmeni Ziya Özcan ve zümre başkanı Bilal Kara (Md.Yard:) başkanlığında toplandı. Toplantıda gündem tespit edildi.
GÜNDEM:
1.  Açılış ve Yoklama.
2.  Derslerin amaçlarının ve programlara uygunluğunun incelenmesi
3.  2016-2017 Öğretim yılı I kanaat dönemi zümre toplantı tutanaklarının okunup incelenmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesi.
4.  Yıllık Planların uygulama durumu ve birlikteliği sağlayacak hususların görüşülmesi
5.  2016-2017 Eğitim-öğretim yılı I. Kanaat dönemi başarısının şubeler bazında değerlendirilmesi ve başarısızlık nedenlerinin belirlenmesi.
6.  Derslerin işlenmesinde uygulanan yöntemler , karşılaşılan güçlükler alınacak önlemlerin belirlenmesi
7.  Atatürk ilke ve inkılâplarının konular ile bağdaştırılıp, ders planlarında işlenmesi. Atatürk ilkelerinin konu ile ilişkilendirilip mutlaka işlenmesinin ele alınması
8.  2.dönem yapılacak Yazılı, ödev, proje gibi çalışmaların değerlendirilme kriterlerinin gözden geçirilmesi ve bu kriterlerin belirlenmesi
9.  Derslerin işlenişi sırasında çevreden yada mevcut ortamdaki materyaller ve kaynaklardan yararlanılacak olanların belirlenmesi
10.   Lise 3. sınıflarda derslerin YGS sınavlarına yönelik işlemesinin görüşülmesi.Lise 4. Sınıflarda mantık dersinin LYS’ye yönelik işlenmesinin görüşülüp karara bağlanması
11.   Diğer branş öğretmenleri ile özellikle demokrasi dersinde Tarih öğretmenleri ile işbirliğinin ele alınması
12.   Dilek ve temenniler.


ALINAN KARARLAR:
1. Salbaş Anadolu  Lisesi Felsefe Grubu Zümre toplantısında ,zümre başkanlığı yapan Müd. Yard. Bilal Kara 2016-2017 Öğretim yılı II. Kanaat döneminin başarılara vesile olması temennisiyle toplantıyı açtı.

2. Derslerin amaçlarının ve programlara uygunluğunun incelenmesi yapıldı .Felsefe dersinin ygs ye yönelik bir amaca sahip olduğu ,mantık dersinin lys ye yönelik , demokrasi dersinin ise bilinçli vatandaşlar yetiştirmeyi amaçladığı açıkça belirtilmiştir.
3. 1 . kanaat yılının zümre kararları incelendi , alınmış olan kararlara paralel derslerin işlendiği , bu kararların ortaya çıkardığı sonuçların amaca hizmet ettiği belirlendi. Ayrıca yıllık planda istenilen konuların işlendiği herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığı tespit edildi.
4. Sene başında hazırlanmış olan yıllık ders planlarının kolaylıkla uygulandığı ,aksamaların meydana gelmediği , planlar arasındaki birlikteliğin sağlandığı belirlendi.

5.  2016-2017 eğitim öğretim yılı 1. Dönem şubeler bazında başarı durumları şu şekilde gerçekleşti.
Demokrasi
10-A……% 86
10-B……%83
10-C……%80
10-D……%88
10-E……%90
Felsefe
11-A…..% 85
11-B…..%90
11-C…..%75
Mantık
12-B…..%85
Başarısızlık nedenleri ise öğrencilerin felsefe grubu derslerine karşı ilgisizliğidir. Bu ilgisizliğin nedeni ise üniversite sınavı odaklı çalışan öğrencilerin , bu derslerde çıkan soru sayısının azlığı ve etki derecesinin düşük olmasıdır.
6. Derslerin işlenişinde uygulanan yöntem ve stratejiler anlatım, tartışma , soru cevap,tartışma gibi yöntemler uygulanmaktadır. Bu uygulamalardan özellikle tartışma yöntemi , öğrencilerin tartışmayı ilkokuldan itibaren öğrenememelerinden dolayı öğrenciler arasında tatsız sataşmalara neden olmaktadır. Bundan dolayı öğretmen , bu tartışmalara sürekli müdahil olmak zorunda kalmaktadır.
7. Atatürk ilke ve inkılapları, felsefe grubu derslerinin yıllık planlarında belirtildiği şekliyle uygun olarak işlenmiş , konular ile ilişkilendirilmiştir.
8.  Eğitim öğretim yılının 2.döneminde yapılacak yazılı sınavlarının 2 adet olması konusunda karara varıldı. (1. Yarıyıl olduğu gibi) , performans görevlerinin ise birinin sınıf içinde sürece yönelik olarak, diğerinin ise , öğrencilerin araştırma ve sorgulama yönlerini geliştirecek şekilde konuların tamamını kapsayacak şekilde soru hazırlamalarının isteneceğini felsefe öğretmeni ziya Özcan belirtti.
Verilen projelerin ise konuları öğrencilere öğretecek biçimde kapsamlı ve araştırma gerektiren projeler olması konusunda fikir birliğine varıldı.
9.  Derslerin işlenişinde akıllı tahta , ders kitapları , test kitapları , yaprak testler  ve özellikle demokrasi dersinde ilçedeki stk’lar ziyaret edilerek demokrasinin amaç ve anlamlarını somutlaştırmaları istenecek.
10. Ygs ve Lys ye hazırlık amacı ile felsefe ve mantık derslerinin işlenen konularının tekrarı ve pekiştirilmesi için test çözülmesi ve yanlış yapılan konuların tekrar edilmesi konusunda görüş birliği sağlandı.
11. Konuların işlenişi özellikle tarih öğretmeni ile konuşularak benzer konuların yakın zamanlarda işlenmesi karara bağlandı. Özellikle Atatürk ilke ve inkılaplarının işlenişi sırasında bilgi alış verişi yapılmasının  faydalı olacağı belirtildi.
12. Müdür Yard. Zümre başkanı Bilal Kara  2016-2017 eğitim yılının 2. Döneminin başarılı geçmesi temennisi ile toplantıyı bitirdi.

Ziya Özcan                                                                  Zümre Başkanı
Felsefe Grubu Öğretmeni                                       Bilal Kara Müd. Yard.
                                                       07/02/2017
                                                           OLUR
                                                     Murat KOÇAK

                                                      Okul Müdürü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder